Lukijat

torstai 23. toukokuuta 2013

Olen saanut haasteen  mandalan tekemiseen. Mustikselta ja Liplatukselta.     En ole kovin taitava maalari, enkä valokuvaaja ja mietin aikani miten teen sellaisen jolla olisi minulle merkitystä. Yhtäkkiä se kirkastui.
Olen harrastanut huvikseni Tarot korteilla pieniä pöytiä nähdäkseni kuinka hyvin ne pysyvät ajantasalla..

Siispä otin koko pakan käteeni, tein keskelle sydän korteiksi ison arkadan korteista ja jatkoin ympäri joka toinen nurin . Ihan mielenkiintoinen pöytä siitä syntyi.  Tämä olkoon nyt ainakin vuoden pöytä itselleni. Kortit ovat puhuneet.



Oikeasta tavasta tehdä mandala on  paljonkin kuvia ja ohjeita  UUna`s blogissa jossa on myös  tehnyt mandaloitsa  seuraavat  bloggarit     *   Sichtwiese
                              *   Kiiris
                              *   Kari
                              *   Sillarit 1.
                              *   Sillarit 2.
                              *   Aina
                              *   Valokki
                              *   Selma
                              *   Miiwi
                              *   Hietatar
                              *   Sisko
                              *   Arnoya-Ari
                              *   Siirasiipi



kopioin nuo Uuna`s blogista..  hänellä on tämä asia täysin oikein, minun tapani on nyt  vain minun.. ei malli toisille


        Tein vielä toisen  ison arkadan korteilla, ja nopea vilkaisu näytti, että nämä eivät muutu. tässä vielä  kuva  ison arkadan korteista. Isossa arkadassa on 22 korttia ja nämä kortit jotka ovat avoinna kertovat mielenkiintoista tarinaa. Tein tämänkin mandalan muotoon.

Ison arkadan kortit voin selittää lyhyesti.
 Sydänkortti on Onnenpyörä, joka tuo muutoksia ympärillä oleviin  asioihin,  kuten Aurinko ja Torni ovat vastakkain, se kertoo täydellisestä muutoksesta, vanha väistyy ja jotain uutta hyvää syntyy tilalle.
Tuomio ja hallitsijatar ovat vastakkain , sekin on muutosten voimaa, uuden syntymistä, ihmeitä ja tunteiden avoimuutta. Hallitsijattaren voima on suurempi vieressä olevan Aurinko kortin voimasta. Muutokset ovat näin positiiviseen suuntaan vahvasti. Kertoen, että menneisyyden kahleet on aika irrottaa ja luovuttaa tuomiolle.

Noita auringon toisella puolella on tiedon, viisauden, luovuuden kortti, kun sen vastapuolella on Oikeus Hallitsijattaren viressä, se tarkoittaa viimeisenkin oikeudenmukaisuuden voittoa elämän pöydässä.
Kuu oikeuden vieressä yläpuolella viestii ideoista ja  luovuuden puhkeamisesta , mielikuvitus suorastaan lentää, voi syntyä todella suuria oivalluksia.
 Vastapäätä Kuuta on Guru joka tavallaan suuressa viisaudessaan ruokkii kuun ideoita ja luo mahdollisuudet unelmien täyttymiseen. Guru tuntee historian ja menneisyyden, Guru ei ole kuuntelija vaan opettaja ja puhuu todella paljon, tarkkaavainen kuu voi poimia parhaat hedelmät Gurun puusta. Huolimaton ei kannata olla minkään kohdalla, Onnenpyörä sydämessä on arvaamaton kaveri, valheet ja petokset vaanivat maailmalla. Valppaus ja rehellisyys vie voiton. Guru Auringon alla, on viittaus myös jumalallisiin voimiin. Kuu vahvistaa henkisyyttä, mieli on syytä pitää vakaana ja hiljentyä tuntemaan ytimen syvin sanoma.



Isosta Mandala pöydästä en nyt kerro mitään. Sen ei ole tarkoituskaan paljastua ennenkuin ensimmäinen on auennut.

Suotakoon minulle anteeksi tämä  noitamainen mandalan laadinta. Tuntui vain siltä, että tämän halusin tehdä.

Heitän nyt  ihan vapaasti toteutettavan oman mandalan  kuvin ,piirtäen, maalaten tai valokuvin, ihan mikä tuntuu omalta  muutamalle  ystävälle ja he ovat

Unan maailma

  Runotalo -
 Leena Lumi

 Pala taivasta, pala maata.
 virtausta elämään

  QueenVickans
  Askartelin itte


Luovuutta ja omaperäistä toteutusta , sitä toivon,  jos ei kiinnosta, ei tarvitse osallistua. Tämä on täysin vapaaehtoista .


1 kommentti:

  1. Vielen Dank für diese Seite. Es wäre wunderschön wieder eine Mandalaseite zu machen.
    Herzliche Grüsse, Sichtwiese

    VastaaPoista